Ridning/tilridning Nordjylland

Når du stiller din hest i ridning ved Horses by Winje, starter jeg med en helt grundlæggende og basal ting, som at lære hesten at blive trukket med. Dette er for at lære hesten, at bevare koncentration og holde fokus, samt at den bliver respektfuld overfor rytteren.

Herefter bliver grundtræningen påstartet i en roundpen, for at den efterfølgende træningen skal få bedst mulig resultater. Hesten lærer at følge efter rytteren uden snor. Så starter desensibiliseringsprocessen, som handler om at gøre hesten tryg i forskellige situationer bla. i tilridings øjemed.

Inden der kommer rytter på, lærer hesten at bøje til begge sider, i rebgrime, således at, når rytteren kommer på, kan man stoppe for en tøjle. Når den har været redet et par dage i roundpenen, er den klar til at komme ud på den store bane, hvor den i løbet af et par uger, lærer at styre, stoppe og starte, fra og til alle tre gangarter, her stadig i rebgrimen.

Ved at benytte rebgrimen i starten af tilridningsprocessen bevares sensibiliteten i hestens mund. Når hesten begynder at få trense på under træningen, skal den lære de samme ting, som den har lært i rebgrimen. Indlæringen her går som regel noget hurtigere, så efter et par uger er den klar til at starte sin grunduddannelse som ridehest, enten det er i dressur, spring eller western etc..

Målet med den helt grundlæggende træning er, at den efter “indskolingen” som hovedregel skal kunne rides af alle. At gøre hesten rytter- og styrevant, tager for det bedste resultat, ca. 6-8 uger, alt afhængig af hestens sind og eftergivenhed til at samarbejde.  Ingen heste er ens og der er derfor helt op til den enkelte hest, hvor lang tid der går inden jeg kan sætte mig på ryggen af den. Her er tålmodighed og gentagelser nøgleord i mit arbejde med hesten.

Skriv til os

+45 40 75 33 99